PlantemannenJeg har skrevet Plantemannen fordi jeg elsker å bruke fantasien og kunnskapen i kombinasjon. Jeg har dessuten et ønske om å bidra til en forståelse mellom to kulturer. Gjennom skrivingen kan jeg se verden ut fra begge ståsteder, og si noe om hvor ulike eller like vi er.

Plantemannen er en fiktiv historie om Mikkel, en same fra Kautokeino som reiser til Den Sentralafrikanske republikk for å lete etter sjeldne og uoppdagete planter. Som same identifiserer han seg med deler av den afrikanske kulturen. Han ønsker å fortelle sine afrikanske venner om “landsbyer” i Kautokeino kommune. Mikkel føler sterkt på at han som same deler mye av den samme historien med de svarte afrikanerne fra for eksempel Sør- Afrika og Zimbabwe. Men, turen til Den Sentralafrikanske Republikk går ikke som planlagt. Han havner midt i opptakten til en blodig borgerkrig. Han forelsker seg i en mye yngre kvinne som holder noe skjult for ham.

Gjennom fiksjoner kan jeg la fantasien flyte fritt. Gjennom fiksjoner kan jeg i tillegg rette søkelyset på enkelte temaer uten å måtte gå gjennom analyser og abstraksjoner. Et bredere publikum kan få tilgang til stoffet, og det er viktig for meg. Gjennom karakterene i bøkene mine undersøker jeg sider ved Norge og et afrikansk land uten å måtte gå inn i politiske diskusjoner..

 

Buying the book

Kjøp-Forventet leveringstid: 5-15 arbeidsdager. Leveres av CDON.COM