New_BookCoverImage_7_2015Extract:

Kapittel 1

“African Central Airways to Paris is now ready for boarding. We will board First Class and Business Class passengers first. All other passengers please wait”.

“Kindly have your passport and boarding pass ready for inspection. We thank you for your patience and wish you a pleasant flight”.

Akkurat disse ordene har Mikkel ventet på å høre i nesten tre timer. Ja, i de tre siste timene har han ventet på flyplassen, for avgangen hans ikke er før kl. 23:00.

Han ble anbefalt å komme tidlig for innsjekking og passkontroll. Han hadde fulgt rådet, og ankom flyplassen kl. 19:00.

“Hold deg helt rolig!”, instruerte han seg selv.

Det var varmt. Det var fuktig. Han var andpusten. AC anlegget virket åpenbart ikke.

“Hold deg rolig.» sa han til seg selv igjen.

Han hadde allerede vært gjennom bagasje- og passkontroll. Han hadde besvart alle spørsmål fra innvandringsmyndighetene om hans ærend i CAR.

Men han var fortsatt nervøs. Han hadde hørt historier om at man gikk gjennom bagasje -og passkontroll, bare for å bli stoppet og arrestert da man var i ferd med å gå ombord. Han har til og med hørt historier om folk som har blitt hentet ut av flyet.

Som i en indre, sakte film, så han for seg de mørke, lange nettene i Kautokeino, i den aller nordligste delen av Norge. Han husker midnattssolen. Han husker bestefaren sin i landsbyen Masi.

Nå befinner han seg midt i Afrika; ja, bokstavelig talt i midten, -i Den sentralafrikanske republikk, CAR.

Han var i ferd med å gjøre noe som skulle forandre livet hans for alltid. Han vil aldri bli den samme igjen.

Han dro frem mobilen og tok enda en titt på bildet av henne. Hun var den vakreste jenta han noen gang hadde sett. Dette er den type jente du ser i moteblader. Han tenker på den fantastiske tiden de har hatt sammen.

Han har brevet hun la igjen til ham på hotellrommet. Han hadde lovet å ikke lese det før han kom på flyet. Han ville holde dette løftet.

Så begynte han å svette.

Hva om han ikke kommer seg ut av landet? Tankestrømmen ble avbrutt.

“We will now be boarding all other passengers. Please have your passport and boarding pass ready. Thank you”.

Han svelget hardt. “Det kommer til å gå fint. Bare vær kald, “sa han til seg selv. Svelger igjen. Halsen var tørr. Det var rett og slett vondt å svelge.

Han visste allerede hva han skulle gjøre hvis han ble bedt om å åpne bagen. Han kom for det første til å forholde seg rolig. Og i ett sekund, tvinge frem et smil. For det tredje ville han forklare dem hva jobboppdraget gikk ut på, han ville vise dem prosjektdokumenter og avtalen med de lokale myndighetene.

Han hadde dessuten det stemplede dokumentet fra den høye, hengslete mannen. Men, uansett manglet han godkjenning fra instituttet for å ta prøvene ut av landet. Hvis han ble spurt, ville han få et alvorlig forklaringsproblem.

Han var redd, men han måtte ikke vise det. Svette var normalt, men ikke ristingen. Hendene hans begynte også å riste. Han hadde vært rolig i kroppen hele tiden, men nå som han var i ferd med å gå ombord, begynte han å riste.

Det stod to truende utseende, paramilitære vakter ved passasjergaten, med en AK 47 montert tvers over brystet. De hadde på seg mørke solbriller som gjorde Mikkel enda mer nervøs. Han var ikke sikker på om en av dem eller begge to hadde blikket festet på ham, ettersom han ikke kunne se øynene deres.

En av dem prøvde å nikke høflig til de andre passasjerene etter hvert som de gikk gjennom gaten. Mikkel kunne med sikkerhet si at det var en fremtvungen vennlighet.

Mikkel la også merke til åtte sivilkledde, spesialtrente sikkerhetstjenestemenn av samme sort. Han kjente igjen oppførselen. Han hadde sett dem på hotellet kvelden før.

Selv om han snart var gjennom gaten, var det fortsatt en busstur bort til flyet. Alt kan skje. Han kan ikke slappe av før de tar av. Tross alt er landet i krig.

Han rettet seg opp og sto i rett linje i køen etter de andre passasjerene. Alle beveger seg sakte mot utgangen. Han var andpusten og knærne skalv litt.

Han tenkte på den første dagen han kom til landet; de høye forventningene han hadde om oppdraget han skulle gjennomføre; om hva som kanskje befant seg skjult i disse skogene.

Nå reiser han tilbake som en eneste stor skuffelse.

Dette avvek fra den opprinnelige planen.

Smugling var ulovlig. Han var en mann som hadde tilbrakt hele sin karriere i kampen mot smugling. Han har vært med på å utarbeide internasjonale avtaler for å bekjempe ulovlig handel med sjeldne og truede plantearter.

Og her står han, smugleren.

Hvordan skjedde dette?

Kjøp-Forventet leveringstid: 5-15 arbeidsdager. Leveres av CDON.COM